My Instagram

Thursday, November 29, 2007

Goggles baru!

Dua tiga hari kebelakangan ni, bila dah dekat waktu nak balik keje mesti aku akan rasa macam malas nak pegi gym. Bila dah sampai rumah, tengok aje katil yang mesra alam tu mesti rasa macam nak buat terjun junam kat atas katil tu dan terus menyelam kat bawah selimut.

Buat masa ni, satu benda je yang menyebabkan aku tetap pegi jugak gym walau semalas mana pun aku rasa. Benda yang aku maksudkan itu ialah sebab aku dah bayar USD40 untuk monthly pass for the gym. Kalau sehari aku tak pegi gym, aku rasa macam aku rugi USD1.33, iaitu lebih kurang RM4.60 (dah lepas duit beli nasik lemak standard 2 atau 3 bungkus ni).

Jadi, daripada aku layan menyelam kat bawah selimut ada baiknya aku pegi memenatkan badan kat gym. Walaupun penat, paling tidak aku tak rasa bersalah kat diri sendiri. Bengongkah aku kalau aku berfikiran macam ni?

Semalam dah tergerak hati rasa tak nak pegi gym dan nak berehat kat rumah je. Mungkin sebab hari Isnin tu aku dah terlebih workout sejak aku kantoi instructor aku ngelat masa dia spinning. Ye la, dia ngelat, tapi aku tak ngelat. Semestinya aku lebih penat dari dia. So, semalam aku rasa malas nak lari, rasa nak buat yang ringan-ringan je. So I decided to go for swimming instead. Aisey, ter-speaking London pulak.

Tengah siap-siap nak pegi berenang, aku tak jumpa cari goggles aku. Aduhai, kat mana pulak goggles aku melepak ni. Lain kali kalau nak pegi lepak kat mana-mana, bagitau la aku dulu. Puas aku cari merata tempat kat dalam bilik la, luar bilik la, dalam tandas, kat dalam tong sampah pun aku geledah. Tapi tak jumpa gak. Maybe aku tercicir kat mana-mana kot. Nampak gayanya, ada sebijik alasan kukuh untuk aku beli goggles baru.

On the way nak pegi gym, singgah Walmart dulu pegi beli goggles murahan yang baru. Fuhh, goggles baru ni walaupun murah, tapi power dia kuat wooo. Ada zat tongkat ali kot. Aku berenang pun rasa macam laju sikit daripada sebelum ni. Mungkin perasaan aku je kot. Tak pun mungkin aku je yang perasan sorang-sorang.

Bila aku check timing, rupa-rupanya I did 500m in 10minutes. Itu tak campur waktu aku berhenti rehat di antara laps la. Aku masih berenang lap by lap and stop at every laps to recover breathing. So total of 20 laps la semua sekali. Kalau aku berenang straight non stop for 500m, confirm aku karam-singh-walia kat tengah-tengah perjalanan.

Sekian laporan dari bilik berita enaikay blogspot.

p/s: Tiba-tiba pemberita dah kehabisan modal, tak tau nak tulis apa dah. Next time pulak lah ye!

2 comments:

Anonymous said...

*Imagining ittew Karam Singh Walia muncul di tepi pool (dgn aksi tangannya yg famous ittew) ketika Nik hampir kelemasan akibat berenang melampaui batas...hahahhahaha....

bola2api said...

goggles baru.. sure laju mcm topedo