My Instagram

Tuesday, November 27, 2007

Ngelat!

Hahahaha, ada benda kelakar yang aku nak cerita harini. Kalau korang rasa tak kelakar pun, aku tak kisah sebab at least aku dah update blog aku harini.

Begini kisahnya. Harini hari Isnin kan, dan seperti biasa aku pegi gym untuk spinning class la. Kebetulan harini aku sampai gym awal sikit, jadi aku pergunakan masa yang ada untuk memanaskan badan dengan berlari kat threadmil sejauh 3.2km. Mula-mula plan nak lari 1.6km je, tapi terbabas lak. Terlebih stamina kot.

Tepat 6.30pm, baru kitorang start spinning class. Rutin harini lebih kurang sama macam minggu lepas punya, 45 minit plus abs workout bila dah habis spinning nanti. Memandangkan minggu lepas adalah cuti Thanksgiving, maka instructor Jill cakap dia pun tak berapa fit sebab dia dah 5 6 hari tak exercise.

Pun begitu, dia cuba gak laksanakan tugas dia sebagai instructor spinning sebaik mungkin. Tapi, boleh nampak gak la dia macam tercungap-cungap sekali sekala. Seperti biasa, ada masa yang dia akan suruh semua orang tambah resistance bila mendaki naik bukit sambil-sambil tangan dia pun pulas tombol spinning machine dia.

Kebetulan lak kali ni aku dok kat spinning machine yang paling hujung, so aku boleh la usha berapa kali dia pusing tombol spinning machine dia untuk naikkan resistance tanpa dia perasan aku tengok kat dia. Nak tau gak la betapa powernya instructor aku ni.

Ku sangka panas sampai ke petang, rupa-rupanya instructor tu pun ngelat jugak. Dia tak pusing pun tombol dia, tapi dia buat-buat macam pusing je pastu buat-buat kayuh macam penat gile.

Kantoiiiiiiii!!!!!!

3 comments:

Anonymous said...

Okay la tu Nik..hang pernah ngelat sekali, instructor pun ngelat sekali... fair and penn square la tu...hihiihihi....

..::EnAikAY::.. said...

Anonymous, fair n penn square ke fain n lovely ke i dont care, yang penting dia KANTOIIIII...!!!

bola2api said...

hahaha instructor aku steve pun camtuh.. tapi badan berketul2 gak

ada sorang lagi instructor aku dulu, sherry, yg mmg tak ngelat.. buleh nampak la dia mmg berusaha mcm kitorang gak