My Instagram

Thursday, November 1, 2007

I've Been Tagged!

This is the first time I've been tagged by somebody. This one is in Malay language, and here it goes.

Ape nama blog kamu?
Apa punya soalan daa. Kalau dah baca tag ni kat sini, ini la nama blog nya. Sudah gaharu cendana pula, ketiak berbulu buat-buat tak tahu pula.

Sejak tahun bile kamu memblog?
2007

Kamu ingat lagi tak tarikh hari pertama kamu buat entry?
Sunday, 15 July 2007, 17:33 CT (American Central Time)

Siape yang mempengaruhi/mendorong kamu berblog?
Pengaruh pertama datang dari fajar seluas angkasa, dia antara yang terawal di kalangan kitorang yg buat blog. Lepas tu, jadi part time blogger untuk taiping9495.blogspot pulak. Masa tu la belajar sikit-sikit macamana nak manage blog. Then, masa dah bosan bila mula-mula dok kat States ni, rasa terdorong nak buat blog sendiri yang lebih kurang sama macam blog Ramblings by Aini the triathlete.

Family kamu tahu tak kamu memblog?
Ntah lah belalang, lupa lak nak interview diorang. Diorang tau kot.

Kamu ketagih tak dengan blog?
Takde la ketagih sangat, sikit-sikit tu ada la.

Kamu rase seronok tak memblog ni?
Bergantung kepada idea. Kalau hari yang ada banyak idea untuk update blog, seronok gak la. Waktu yang paling seronok ialah masa baca komen-komen dari pembaca. Ada komen-komen yang kelakar, ada yang sedikit kureng asam tapi kelakar, ada yang serius tapi kelakar, dan ada yang nampak macam kelakar tapi tak kelakar langsung.

Ade pendapat yg mengatakan, majoriti bloggers ni lebih ke arah "syok sendiri". Ape pendapat kamu?
Pendapat sapa ni? Sungguh kurang sopan pendapatan dia. Nak cakap syok sendiri pun, mungkin kurang tepat la. Sebab, setiap pembaca blog akan pilih untuk baca blog-blog yang diorang syok baca aje. So, sama-sama syok la. Blogger pun syok, blog readers pun syok gak. Begitulah pendapatan saya yang tak seberapa ni.

Ape laman web/blog yang kamu suke lawat? Berikan 3.
Allo kawan, 3 mana cukup!
(i) website company – tak suka sebenarnya, tapi terpaksa lawat tiap-tiap hari
(ii) semestinya blog tepen 9495 batch 4 pkp la
(iii) blog kawan-kawan

Berapa kerap kamu lawat ketiga-tiga web/blog tu dalam sehari?
Sekerap mungkin. Eh, getah sekerap berapa RM sekilo sekarang ye?

Dalam banyak-banyak entry kamu, entry ape yang kamu rase paling:
(i) Thrilling?

Yet to come.

(ii) Kontroversi?
Tak main la kontroversi-kontroversi ni. Ini bukan blog celebrity.

(ii) Bahagia?
Setiap entry yang membuat pembaca tersengih atau terkekek-kekek sendirian kat depan komputer diorang. Ada ke entry macam tu so far kat dalam blog ni, rasa macam takde je?

(ii) Down to earth?
Takde kot.

(iii) Sedih ya amat?
Benda yang sedih-sedih tu, simpan dalam hati je la. Tak nak kepoh-kepoh.

Kamu pernah tak rase nak stop dari terus memblog?
Ada, semalam dah nyaris-nyaris rasa macam nak buat sembahyang jenazah kat blog ni sebab dah takde semangat nak update blog. Nasib baik ada orang tag. Seronok gak buat tag ni rupanya. Tapi, kalau hari-hari kena buat tag tak syok aaa.

Kamu nak 'Tag' soalan ni pade sape? Berikan nama 5 rakan bloggers kamu.
Agak-agak, kalau bagi tag ni kat webmaster website Berita Harian ke Utusan Malaysia Online ke, diorang letak kat suratkhabar diorang tak?

2 comments:

fajar said...

isk, sungguh ketidaksopanan melabel komen kelakar tak kelakar tu begitu memeningkan. eh, aku sebenarnya nak try bg komen kelakar. mcm x kelakar je kan? cam hampeh je.

amboi, siap nak semayang jenazah utk blog tu. tu kena buat kenduri tau. jgn main2

[web-mod] said...

kenduri jgn lupa ajak aku hehehe