My Instagram

Wednesday, August 25, 2010

Something To Learn From Wildlife

[I received this via email from a friend]

The law of the wild says kill only when you are hungry!!!

Photographer Michel  Denis-Huot, who captured these amazing pictures on safari in Kenya 's Masai Mara in October last year, said he was astounded by what he saw:

"These three cheetah brothers have been living together since they left their mother at about 18 months old,' he said.

'On the morning we saw them, they seemed not to be hungry, walking quickly but stopping sometimes to play together. 'At one point, they met a group of impala who ran away. But one youngster was not quick enough and the brothers caught it easily'".

These extraordinary scenes followed.

12 comments:

Diket said...

Mungkin brader cheetah puasa kot :)
Lagi pun sure tak larat punya nak kejar impala tu...tak larat beb.

..::EnAikAY::.. said...

Or maybe dia 'simpan' dulu impala tu.. nnti bila dah masuk waktu Maghrib.. dia pun ngap!

IJAM said...

or cheetah tu dah boring dgn kaum sejenis, dia pegi kt kaum lain pulak kot...
'abis tu, hari2 tengok muka kau, aku dah bosan la cheetah'

IJAM said...

aku peng'komen' no. 3....wohooo...
susah ooo nak dpt no. 3....

Zack Yui said...

Ijam, jadik ler cheepala or palachee, luar nikah lagi... huih apa nak jadik binatang sekarang!

..::EnAikAY::.. said...

Ijam,
Kalau cheetah ni baca blog kau yg ada banyak gambar manusia membazir makanan tu.. mesti dia kutuk2 manusia.

ZackYui,
Jauh sangat lu melencong tu bro... :)

IJAM said...

kau tengok gambar pertama tu, cheetah tu dia tenung kat punggung impala (ke implant) tu..

gambar 2 si cheetah tu sekeh2 impala tu, ni psl kes jual karipap 3 RM1-20 la ni

gambar 3, lepas marah impala tu, dia pegi jelir lidah pulak, lepas tu jelir lidah jarak dekat pulak tu, kat leher...apa nak jadi la..yg cheetah lagi 2 ekor tu buat2 pandang tempat lain, cover line la tu..

gambar 4, impala tu sorokkan muka dia kat leher cheetah tu...'aku malu dgn mak bapak aku'...huhu...

begitulah transkripsi saya terhadap gambar ni cikgu...

Julin Julai said...

apa la korang merepek nih..
sebenarnya korang taktau cheetah tu tgh mandrem impala tu.

KOOKY KASH said...

Saya rasa gambar ni dak di doctored. Dah di photoshop-kan. CS5 is now very, very good.

..::EnAikAY::.. said...

Ijam,
Kalau bab jual kerepek (merepek), kau mmg ada bakat.

Julin,
Kalau raya tahun ni nak tempah banyak kerepek, u know who to contact ok! :)

Kash,
Menurut pemerhatian saya yang terperinci, konsistensi pada sudut dan saiz serta kecerahan bayang2, konsistensi saiz dan tona warna objek2 di keempat2 gambar ini jelas mencadangkan bahawasanya gambar2 ini belum masuk hospital dan belum di-doktorkan... hehehe

June Malik said...

cool giler and i think this is real, apa2 pun boleh jadi kan? tapi pemerhatian ijam tajam sungguh LOL .. zaki memang jauh melencong tapi memang boleh jadi jugak ! i cilok gambar ya Nik , thanks !

..::EnAikAY::.. said...

June,
Yeah, i think this is real too.
Cilok jgn tak cilok! :)