My Instagram

Friday, October 1, 2010

Banana Fruit Twice

Do you guys still remember when I blogged about the U-Nik-ness of my full name? If you've forgotten, you can revisit it here.

I thought only in primary school that people would mistaken me for a girl, based on my name. Tak ku sangka-sangka, pisang boleh berbuah dua kali rupanya...

And this invitation came from the secretary of my very good old friend, who just called to ask for my email address.
Now I wonder if people still get confused of my gender even after hearing my voice?
Urgghhh!!!

Note: "Puan" in Malay means, "Mrs."

27 comments:

Julin Julai said...

nak buat macamana, puan. Nasib badan..
ngeh ngeh ngeh

Julin Julai said...

saya menang!

..::EnAikAY::.. said...

Cisss... Hihihihi...
Sebagai hadiah pemenang utk hari ni, sila pegi beli banana split, bayar sendiri, guna duit sendiri ye.

ziff71 said...

Nama Puan mmg sgt menarik. Mesti cun yer tuan punya nama tu hahahahaha

Diket said...

Puan jangan lupa shave betis gebu untuk frim esok ye. Nanti susah nak cabut pacat sebab serabut. Ngeh ngeh ngoh :)

..::EnAikAY::.. said...

Pantang bagi chance la korang nih.. mula la masing2 dah overdose hormon lambung tu.
Siap la korang bila aku pegang camera nanti.
Ngeh ngeh ngiak!

amsyah said...

Tulen bang... hahhahah

..::EnAikAY::.. said...

Awwww....!!

Yimster said...

Hehe beli yg ori aja occay. Word verification fakings :D

Khairul Anuar said...

Adoi...kesiann you. Tak sanggup mak! Hahaha!
Machokan lagi suara tu Nik!

..::EnAikAY::.. said...

Yim,
Hahaha.. funny.

KA,
I know u r still single n available.. but sorry, i've been taken.
Aawwww.. (suara pitch tinggi ni)

gerbera said...

Oh..selama ini saya ingatkan blog ni kepunyaan Encik Nik. Rupanya Puan yang empunya.

O..ini kes guna suami sebagai model la ye .

Lenkali bulu kaki tlg cukur ye.:P

Gelak!gelak..tak baik betul. Selamat hari raya.Maaf Zahir Batin

Zack Yui said...

Betis you musti gebu kan Puan? :P

..::EnAikAY::.. said...

Miza,
Bulu kaki tu la aset utama saya yg masih ada.

Zaki,
Korang ni rosak akhlak sungguh lah..
ahahahaha.
Sekarang jugak aku tanam misai dan janggut tebal2.

tsar said...

Haha. Teringat lak citer Yusni Jaafar tertelan tongkol jagung dan cakap "Baru balik bang Hamid?" dengan suara garau2 tu. lol!

my name pun lebih kurang gak. lately selalu lak dpt sms dari SkyBar traders tu as if I'm a girl, like "Wear your best dress and heels and come to SkyBar...". :P

.. oops, terpanjang lak tulis.

..::EnAikAY::.. said...

Zarin,
Yeay.. ada geng!

ShahM said...

Puan..eh Bro :D

Mcm heppi jer..kehkeh

Me oso exprienced the same. Tp dorg letak "Cik" instead gua ptut dpt title "Puan"..eh "Encik" :P

IJAM said...

hah ray, aku dah tau sapa sebenarnya Nik, perempuan sebenarnya...kalau kita report dia salah kategori dlm genting trailblazer, mesti kita menang punya yahoo....!!!!..

June Malik said...

ke dia jemput ur wife aje??? heeheh ..

..::EnAikAY::.. said...

Shah Majid,
when u guys happy, saya pun tumpang gumbira jugak la sikit2...

Ijam,
Aik? Bunyi mcm ada org tu takut kalah je... belum apa2 dah nak report.

June,
I rasa dia suka kuih jemput2 lah.. :)

Che said...

Dia letak puan.. kalu cik tu takpe gak.. haha..

nasib ada bulu kaki.. kalu tak susah gak :P

haha.. team McIjam mmg dengki sungguh. tp betul la. diaorg masuk kategori mix kot? haha..

June Malik said...

team clown tu bukan apa konon nak physho team lain takut kat dia orang lah tuu ..

nik, if u go wax ur bulu kaki, then sah2 boleh dipanggil puan and join zaki with the betis gebu title LOL

Din said...

Dio sebenarnyo nok pangge bining demo. Dio tok jeppuk demo. Nok jadi srupo oghe putih, paka namo tok laki, kiro mace Mrs. Nik Fahusnaza laa tu.

rusfarizal rusli said...

i loike.....ngek..ngeh..ngiok...

Anonymous said...

alamak... nak kene gi pejabat agama ker ni bang? ehh.. puan???

hahahaha.. teringat peristiwa 9 tahun lebey dulu bile org datang kawin kite kat kb.. cari pengantin lelaki name izwan.. pengantin pompuan name husna.. ngeh..ngeh.ngeh...

Dancing Ciken said...

mr nik, update la dey!

..::EnAikAY::.. said...

Jaja,
Ye la ye la, dah update dah.

Anon,
Ok.. i masak, u pegi cari kayu api ok! hihihhi.

Juney,
I have a feeling that my bulu kaki will be shaved soon. But when? :)

Din,
Aku tok kigho, dio tok jepuk aku pun aku nok gi jugok make free...