My Instagram

Sunday, May 25, 2008

Orang kata..

Sejak kebelakangan ni…

Orang kata, aku dah makin kurus, muka dah sedikit cekung, macam orang tak sihat…
Orang kata, aku nampak macam stressed up, muka selalu masam mencuka…
Orang kata, aku dah tak ceria macam dulu, tiada lagi lawak-lawak bangang…
Orang kata, aku dah makin senyap, tiada lagi kedengaran hilai tawa pemecah suasana…
Orang kata, aku dah berubah, semakin berubah, semakin parah…

Apakah yang telah terjadi kepada aku?
Kenapakah aku jadi begitu?
Sejak bilakah orang mula perasan tentang perubahan pada diri aku?
Bagaimanakah dan apakah yang harus aku lakukan untuk kembali kepada keadaan asal ku yang lebih ceria, lebih sihat, lebih relax dan lebih gembira?

P/s: Amacam, best tak puisi tak senonoh yang aku reka cipta kat atas tu? Macam emotional gile je kan? Hahaha. Sebenarnya, aku cuma sekadar nak update blog je. Kuang kuang kuang…

4 comments:

fatihah said...

asm,tak sangka dunia ni kecik aje.accidentally terjumpa ur blog .btw,how ru and along? dah berapa org anak dah?

rose said...

ler.. tak prasan pun ko nyer blog dah idup balik.. bagus bagus..

[i] said...

nik, aku rasa apa kata ko update blog aku plak.. mesti ko akan rasa keriangan tak terhingga...

satu lagi, bawak la bini ko p jb..

Anonymous said...

HI BRO.... NAMPAKNYA U KENA FLASHBACK BALIK KENAPA JADI BEGITU....INGAT TAK APA YG KAK CAKAP HARI TU... INSYAALLAH APA YG DAH KETINGGALAN AKAN KEMBALI SEMULA...YOUR SISTER